Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Wiki Article

özge bir anlatımla yangın holüne oluşturulan kapıda, yangın holüne girerken menteşe katkısızda ise sağ kanat, solda ise sol kanat kapı olarak adlandırılır.​

Eğer bir bapnın yangına metanet konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak evgin çıkış bapsı namına çatı gömlek aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak bâtınyapısı ve kullanılan sac lafınlığı standarttan daha çarliston kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı daha buna rabıtlı olarak daha bozuk olmaktadır.

Yangın çıkış kapıları yangın esnasinda kötü sızdırmaz ve alevlerin çıkışını bir süre kösteklemek için önem taşımaktadır. Yangın takkadak alevlerin yayılmasına illet olan atmosfer akışını keser ve insanoğluın güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlar.

Özellikle Türkiye'bile daha standartlar oluşmamışken giren UNI 9723 sertifikalı İtalya yangın baplarından dolayı UNI doğrusu İtalyanın yöresel standardı Türkiye'deki şartnamelerde halen mukabilmıza çıkmaktadır. Türkiye'bile muteber standart TS EN standartlarıdır. 

Yangın Merdiveni Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Merdiveni Kapısı olarak da adlandırılan Yangın Bapları insanoğluın bir tehlike anında kolaylıkla ve hızla yangın merdivenine ulaşarak oradan tahliye olmalarını sağlayacak gestaltda olmalıdır.

Merdivenin ferahliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet az olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni durmadan bir şekilde olması gerekmektedir.

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli benek ise ode dayanıklı yangın kapısı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar tehlikee dayanıklıdır.

Evet yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ne denli müddet alevlerin ve yamanın yayılmasını engelliyor?

Özellikle içli ve altın materyallerin olduğu odaların kapılarının mutlaka yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına müsait koca nitelikli ısıyla genleeğlenceli yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın bapsında kilit ve posta mekanizmaları en önemli unsuru oluşturmaktadır. Her şeyden önce yangına dayanımlı aksesuarlar kullanılmalıdır. Kilit mekanizmaları evetşamsal önem taşımakta olup maliyetten kısmak üzere antipanik sistemli kilitler kullanılmayabilmektedir. Kapı mimarisini oluştururken öncelikle kullanılacak yer belirlenmelidir.

Yalnızca kanatlı yangın bapları binaların içinde olması beklenen yangın ve benzeri ivedi durumlarda önlem kazanmak en önemli tedbirlerin başlangıcında gelir.

Yukarıda zemin kayran kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları dair tüketicileri uyartıyor ve yaraşır fiyatlı bir yangın kapısının kalitesi dair şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Report this wiki page